Werken bij
Dirkzwager

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - partner

Advocaat-stagiair(e) IT- en privacyrecht

Wij zijn een groeiend team met een focus op een interessant en actueel vakgebied en zoeken een analytisch scherpe en juridisch-inhoudelijk sterke collega om onze gedreven sectie aan te vullen.

Onze mooie en uitdagende advies- en procespraktijk is gericht op gevarieerde opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en uit de (semi-) overheid.
Onze klanten zijn actief in de maakindustrie, distributie, food en non-food en retail. Daarnaast werken wij veel voor internet- en IT-bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, zorginstellingen en overheden.

Ben jij het (aanstormend) toptalent met een commerciële instelling en aantoonbare belangstelling voor  IT en privacy dan maken we graag kennis met jou.

Wat mag je van ons verwachten? Wij zullen je binnen ons team begeleiden zodat je het volgende kunt gaan doen:

  • het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, uiteenlopend van (eenvoudige) licentieovereenkomsten tot (complexe) multi-vendor outsourcingsovereenkomsten;
  • het adviseren over de juridische aspecten van softwareontwikkeling, waaronder begrepen de internationale aspecten daarvan en discussies rondom bijvoorbeeld open source;
  • het juridisch begeleiden van cliënten bij IT-projecten en het adviseren en, waar nodig, procederen over mislukte automatiseringsprojecten;
  • het opstellen en toetsen van diverse overeenkomsten die betrekking hebben op privacy, zoals verwerkings- overeenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten over (big data) onderzoek;
  • het begeleiden van cliënten bij onderzoek en eventuele handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens;
  • allerhande acquisitieactiviteiten, zoals het schrijven op de weblog en het geven van lezingen.

Daarbij verwachten we een zelfstandige en leergierige houding. We bieden je daarbij de ruimte je snel verder te ontplooien. Je zult bij ons vrij snel zelfstandig aan de slag gaan.

Dirkzwager biedt, naast goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer, een uitdagende praktijk met de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een uitstekend advocaat. Wij nodigen vrouwelijke sollicitanten die zich herkennen in dit profiel nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met toekomstige collega’s Esther Mommers, Mark Jansen of Ernst-Jan van de Pas via 026 – 353 83 77.