Werken bij
Dirkzwager

Onze stage-coördinatoren


WO

Dirkzwager biedt WO-studenten de volgende mogelijkheden om kennis te maken met de praktijk:

1 - Student-stage
Dirkzwager biedt gedreven rechtenstudenten vanaf het derde jaar van hun bachelor de mogelijkheid om tijdens een stage kennis te maken met de verschillende secties en vakgebieden van Dirkzwager. Onze reguliere fulltime stage beslaat zes weken. Indien een reguliere fulltime stage voor jou (wegens andere verplichtingen) niet mogelijk is, kunnen we de stage in overleg anders inrichten, bijvoorbeeld een langere of kortere periode dan zes weken en/of minder dan vijf dagen per week  Maatwerk is dus mogelijk.

Advocatuur
Als je stage loopt in de advocatuur op kantoor Arnhem word je aan twee secties gekoppeld; halverwege je stage wissel je van sectie. Op kantoor Nijmegen wordt een kantoorbrede stage aangeboden en verricht je werkzaamheden voor de secties in Nijmegen.

Tijdens de student-stage maak je kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. Daarnaast ga je mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met cliënten. Ook wordt de mogelijkheid geboden om bijeenkomsten binnen kantoor bij te wonen, zoals interne cursussen en lezingen, jurisprudentie-lunches en kantoorborrels. Student-stagiaires worden daarnaast uitgenodigd om mee te gaan naar Jonge Balie activiteiten. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een advocaat bij Dirkzwager.

Interesse?
Om te solliciteren voor een student-stage stuur je jouw motivatiebrief, cv, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master) en eventuele stageverklaring(en) naar stageadvocatuurarnhem@dirkzwager.nl, stageadvocatuurnijmegen@dirkzwager.nl. Wij laten jou dan zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de WO student-stage in de advocatuur? Neem dan contact op met een van onze stage-coördinatoren.

Notariaat
Als stagiair(e) op het notariaat verricht je bij Dirkzwager werkzaamheden voor alle secties notariaat.

Tijdens de student-stage maak je kennis met alle aspecten van de praktijk van een (kandidaat-)notaris. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van akten. Daarnaast mag je mee naar besprekingen en passeer-afspraken met cliënten. Ook wordt de mogelijkheid geboden om bijeenkomsten binnen kantoor bij te wonen, zoals interne cursussen en lezingen, jurisprudentie lunches en kantoorborrels. Studentenstagiaires worden daarnaast uitgenodigd om mee te gaan naar activiteiten georganiseerd door de Vereniging voor Jonge Kandidaat-Notarissen te Gelderland. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een (kandidaat-)notaris bij Dirkzwager.

Interesse?
Om te solliciteren voor een student-stage stuur je jouw motivatiebrief, cv, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor & master) en evt. stageverklaring(en) naar: stagenotariaatarnhem@dirkzwager.nl.                                                Wij laten jou dan zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de WO-student-stage in het notariaat? Neem dan contact op met onze stage-coördinator notariaat.

2 - Werkstudent (WO)
Wil je tijdens je Master gedurende een aantal maanden 1 of 2 dagen per week als werkstudent op een sectie aan de slag? Stuur in dat geval je gemotiveerde interesse (motivatiebrief, cv, ongeschoonde cijferlijsten en evt. stageverklaring) naar:

Petra Kiphardt (Manager P&O)
Postbus 111
6800 AC Arnhem
026 - 353 83 33
kiphardt@dirkzwager.nl

3 - Scriptie schrijven
Wil je na een geslaagde student-stage bij ons je scriptie schrijven dan zijn daar na overleg mogelijkheden voor. We bieden je dan een goede werkplek en overige faciliteiten en natuurlijk veel kennisbronnen waaronder onze uitgebreide on- en offline juridische bibliotheek.