Werken bij
Dirkzwager

Maartje ter Horst

Advocaat ondernemingsrecht 


"Ik ben nog lang niet uitgeleerd"


Maartje ter Horst vertelt...

Maartje ter Horst is advocaat-medewerker ondernemingsrecht. Ze richt zich hoofdzakelijk op insolventierecht en wikkelt als curator faillissementen af. Daarnaast adviseert ze ondernemingen. In april 2014 maakte ze de overstap van een klein kantoor in Zutphen naar Dirkzwager.

Hoe kwam je bij Dirkzwager?                                                                  Ik werkte in Zutphen en wilde me verder specialiseren in faillissementsrecht, maar zocht nog niet actief. Toen belde een headhunter of ik bij Dirkzwager wilde komen praten. Ze zochten een advocaat-medewerker. Ik was meteen enthousiast.

Positief verrast?                                                                                         Ik kwam van een klein kantoor met korte lijntjes en rekende erop dat in een grote organisatie alles over meer schijven zou lopen. Maar dat viel me heel erg mee. Je hebt hier de dingen snel voor elkaar. Je loopt ook makkelijk binnen bij collega’s voor advies, de deur staat altijd open.

Wat was anders?                                                                                 Waar ik me even op moest instellen, is dat Dirkzwager commerciëler is dan mijn vorige kantoor. Maar eigenlijk was dat juist iets wat ik in mijn vorige baan miste: concrete doelen stellen, acquisitie doen. Het is wel een stapje harder werken, maar vervelend vind ik het zeker niet.

Maartje over 10 jaar?                                                                Momenteel ben ik bezig mijn insolventiepraktijk uit te bouwen. Dat wil ik verder ontwikkelen en dan hoop ik hier over 10 jaar nog steeds te zitten. Het werk verveelt niet. Het is heel uitdagend, met veel mooie cliënten en je krijgt de mogelijkheid je verder te ontplooien. Zo heb ik een Grotius-opleiding gedaan om nog beter te worden in mijn vak. Nee, ik ben nog lang niet uitgeleerd!