Werken bij
Dirkzwager

Claudia van der Most

advocaat-partnerAdvocaat-medewerker vennootschapsrecht / fusies en overnames

Fusies. Overnames. Joint ventures. Internationaal zaken doen. Ondernemingsrecht, contractenrecht en vennootschapsrecht. Aandeelhoudersgeschillen. Onderhandelen. Engels. Teamplayer.

Spreken deze woorden je aan? Dan zou onze vacature goed kunnen passen.

Wat ga je doen?
Als advocaat-medewerker ga je volledig meedraaien in onze goed lopende (internationale) fusie- en overnamepraktijk. De focus ligt op het begeleiden van overnames en participaties. Een voorbeeld van een recente zaak is de overname van de Nederlandse keukenleverancier Bribus door de Zweedse branchegenoot Nobia AB.

Het begeleiden van een overname of participatie bestaat onder meer uit het opstellen en uitonderhandelen van transactiedocumentatie, het onderhouden van contact met de cliënt en het uitdenken van de transactiestructuur. Daarnaast zal je in bredere zin adviseren over diverse vennootschapsrechtelijke vraagstukken, stel je bijvoorbeeld aandeelhoudersovereenkomsten op en adviseer en procedeer je over aandeelhoudersgeschillen. Bij al deze werkzaamheden staat het belang van de cliënt voorop. Wat is voor hem de beste route gelet op kosten, baten en risico’s?

Naast het inhoudelijke werk, ben je aanwezig op netwerkevenementen en geef je workshops en lezingen aan (potentiële) cliënten.

In welk team ga je werken?
Je gaat werken op de sectie ondernemingsrecht van onze vestiging in Arnhem. Jouw directe collega’s zijn vijftien advocaten, vijf (kandidaat-)notarissen, juridisch medewerkers en je collega’s van het secretariaat.

De sectie houdt zich bezig met alle facetten van het ondernemingsrecht. Van procesrecht tot (internationaal) contractenrecht en van financieel recht tot overnames en fusies.

Jouw cliënten zijn vooral grote en middelgrote (nationale en internationale) ondernemingen. Zij zijn actief in verschillende branches.

Jouw profiel
Je bent al een aantal jaar advocaat en hebt de beroepsopleiding succesvol afgerond. Je belangstelling ligt bij het ondernemingsrecht en je hebt aantoonbare ervaring met de fusie- en overnamepraktijk. Bij voorkeur ook internationaal. Je beheerst het Engels goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Herken je je in dit profiel? Dan maken wij graag kennis met jou.

Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

- een passend salaris (afhankelijk van onder meer je werkervaring);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer informatie of solliciteren?
Wil je nog meer informatie over deze vacature? Check hier de video van deze vacature!

Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Claudia van der Most, advocaat-partner van de sectie Ondernemingsrecht. Je bereikt Claudia op telefoonnummer 026 - 353 83 10 of via de e-mail op most@dirkzwager.nl.

Wil je solliciteren? Klik dan op de oranje button ‘online solliciteren’ hieronder. Richt je motivatiebrief aan Petra Kiphardt (HR Manager). Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.