Werken bij
Dirkzwager

Maak kennis met

Onze stage-coördinatoren

Onze stage-coördinatoren

Wil je als rechtenstudent een indruk krijgen van de dagelijkse praktijk, dan moet je natuurlijk stage lopen tussen de ‘echte juristen’. Vanaf het derde jaar van je bachelor bestaat de mogelijkheid om je voor een stage bij Dirkzwager aan te melden. De stage-coördinatoren beoordelen je aanvraag. En weet jij die stageplek te veroveren, dan maken zij je graag wegwijs. Want deze juristen herinneren zich nog goed hoe het is om als ‘broekie’ een groot kantoor binnen te stappen.

We hebben een stage-coördinator voor de notariële stages (Annick), twee stage-coördinatoren voor de advocatuur Nijmegen (Rutger en Rogier) en drie stage-coördinatoren voor de advocatuur Arnhem (Aletha, Pieter en Sebastiaan). Zij stellen zich hieronder graag aan je voor.

Op hoog niveau!
“Als je stage loopt op het notariaat mag je meekijken met alle rechtsgebieden. Dat is mooi, want daarna heb je een goed beeld van hoe het is om bij Dirkzwager te werken: specialistisch en op hoog niveau, zelfstandig, een fijne sfeer en de perfecte werkplek om het beste uit jezelf te halen.”
Annick Schenkenberg van Mierop
kandidaat-notaris Personen- en familierecht
T:
026 - 365 55 61
E: stagenotariaat@dirkzwager.nl


Ervaring in de praktijk!
“De beste leerschool is de praktijk. Een stage bij Dirkzwager is dan ook de uitgelezen kans om erachter te komen of de advocatuur iets voor je is. Dat geldt zeker voor een stage bij Dirkzwager. Tijdens een stage in Nijmegen werk je namelijk kantoorbreed en kom je in aanraking met alle rechtsgebieden. Zo kun je ontdekken waar je interesses precies liggen. Daar komt bij dat de stage een uitstekende manier is om de theorie in de praktijk te brengen en te laten zien wat je in je mars hebt.
Rutger Fabritius
advocaat Overheid & Vastgoed
T: 024 - 381 31 25
E: stagenijmegen@dirkzwager.nl


Hoog niveau en gemoedelijke sfeer
"Een student-stage bij Dirkzwager is de mogelijkheid om te bezien of de advocatuur bij jou past. Bij een stage op onze Nijmeegse vestiging loop je zes weken mee met de advocaten van onze secties Overheid & Vastgoed, Gezondheidsrecht en Ondernemingsrecht.
Werken op hoog niveau in een gemoedelijke sfeer, vlieguren maken, ervaren waar je hart ligt: dát is de meerwaarde van een studentstage bij Dirkzwager."
Rogier Faase
advocaat Ondernemingsrecht
T: 024 - 381 31 20
E: stagenijmegen@dirkzwager.nl


Echte specialist!
“Ik ben er trots op dat ik bij Dirkzwager werk! Je kunt je volledig toeleggen op de verschillende facetten van één rechtsgebied, waardoor je een echte specialist wordt. Het geeft voldoening om, met de kennis en ervaring die horen bij zo’n specialisatie, aan de behoefte van de cliënt te kunnen voldoen: op de meest efficiënte wijze een praktisch maar juridisch hoogwaardig advies geven. Tot slot niet onbelangrijk: op kantoor heerst een aangenaam werkklimaat.”
Aletha Dera - ten Bokum
advocaat Arbeidsrecht
T: 026 - 353 83 44
E:
 stagearnhem@dirkzwager.nl


Alle facetten!
“Zonder stage-ervaring is het lastig solliciteren; hoe kun je motiveren dat je als advocaat of notaris aan het werk wilt als je de praktijk nooit hebt meegemaakt? Dirkzwager biedt de mogelijkheid om gedurende zes weken alle facetten van de advocatuur of het notariaat te verkennen. Je krijgt daarbij bovendien de kans om jezelf in de kijker te spelen; niet zelden blijft een student na zijn of haar stage bij Dirkzwager werken.”

Pieter Bloemendal
advocaat Aansprakelijkheid, schade & verzekering
T: 026 - 353 83 12
E: stagearnhem@dirkzwager.nl


Je haalt er uit wat je er zelf in stopt
"Een stage bij Dirkzwager geeft een goede inkijk in de advocatuur. Je weet pas waar je kwaliteiten liggen als je ze test, en dat kan bij ons. Stage lopen op hoog niveau betekent bij ons dat je alle facetten van het vak kan bekijken en dat je actief wordt betrokken bij het werk dat een advocaat doet. Dus niet alleen maar koffie halen en uitzoekwerk verrichten, maar ook echt mee gaan naar besprekingen, onderhandelingen en zittingen en helpen bij het opstellen van (proces)stukken. Het is ons doel dat je aan het einde van de stage (beter) weet of de advocatuur iets voor jou is."
Sebastiaan van de Kant
advocaat Ondernemingsrecht
T: 026 - 353 83 82
E: stagearnhem@dirkzwager.nl