Advocaat-medewerker IT & Privacyrecht

IT- & privacyrecht | Adviseren | Contracten | Onderhandelen | Procederen

Wat ga je doen?

Je adviseert over – veelal complexe en strategische – kwesties op het gebied van IT- en privacyrecht, en in mindere mate over intellectueel eigendomsrecht. Je stelt contracten op, voert onderhandelingen en  waar nodig procedeer je ook. In eerste instantie werk je samen met de partners of neem je hen werkzaamheden uit handen. Na verloop van tijd bouw je je eigen relaties op met bestaande of nieuwe cliënten. Verder heb je een grote ondersteunende rol in de dagelijkse begeleiding van onze advocaat-stagiaires en junior-medewerkers, samen met de partners van de sectie. Je draait volop mee in de vele acquisitieve activiteiten van de afdeling IE-IT en Privacy, en je hebt alle ruimte om daarin een eigen profiel te kiezen.  

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij Dirkzwager, de grootste juridische en fiscale dienstverlener buiten de Randstad. De organisatie behoort tot de top 3 in de lijst 'Most Attractive Employers (law) 2019'. Bij Dirkzwager zijn ruim 350 mensen werkzaam, verdeeld over kantoren in Arnhem en Nijmegen. Van de 350 medewerkers zijn 170 advocaten, (kandidaat-) notarissen en belastingadviseurs. 

Je wordt onderdeel van het IE-IT en Privacy team. Wij zijn een hecht team, bestaande uit 10 advocaten, een juridisch medewerker en het secretariaat, met passie voor het vak. De advocaten hebben verschillende aandachtsgebieden, mét overlap maar zonder dat verkokering optreedt. Samenwerken is voor ons van groot belang, zo willen we verder groeien. 

We hebben veel aandacht voor kennisontwikkeling en verdieping. Ons team volgt de laatste ontwikkelingen op de voet, onder andere door wekelijkse gezamenlijke jurisprudentie-, modellen- en themalunches (soms met externe sprekers) te houden, blogs te publiceren en wetenschappelijke artikelen te schrijven. 

Onze cliëntenkring is zeer divers, uiteenlopend van het MKB tot beursgenoteerde ondernemingen uit verschillende branches. In het bijzonder werken wij ook veel voor zorg- en onderwijsinstellingen, overheden, IT- en internetbedrijven. Wij treden op voor zowel afnemers als leveranciers. Ook binnen het Privacyrecht staan wij uiteenlopende soorten klanten met verschillende soorten advisering bij.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren jurist op het gebied van IT/privacy en IE (ca. 6-10 jaar ervaring) die in staat is complexe dossiers zelfstandig te behandelen. Je bent momenteel werkzaam als advocaat of als bedrijfsjurist en wil graag herintreden in de advocatuur. 

Je bent juridisch-dogmatisch sterk, zonder de praktische of commerciële kant van een kwestie uit het oog te verliezen. Verder zie je jezelf junior advocaten begeleiden. Je bent nuchter en je beschikt over het nodige relativeringsvermogen, maar weet waar nodig krachtig op te treden. Je bent ambitieus en wilt meebouwen aan de volgende stap van de sectie.  

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Ernst-Jan van de PasJoost Becker of Mark Jansen. Je bereikt hen op telefoonnummer 088 – 242 41 00.

Klik hier voor de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Wil je solliciteren? Richt je motivatiebrief aan Anouk van Rooij (Recruiter). Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! 

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.